Χαιρετισμός νέου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και δημιουργικότητα στο έργο σας. Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη η ανάληψη της θέσης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Διαδέχθηκα τον αξιόλογο συνάδελφο, κ. Κωνσταντίνο Γκούση, ο οποίος με ενημέρωσε για το σημαντικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, στις εκπαιδευτικές και στις διοικητικές δομές ώστε να λειτουργούν εύρυθμα και αποτελεσματικά.

Βασικός στόχο που θα καθορίσει το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων είναι η παροχή παιδείας υψηλού επιπέδου, που θα συμβάλλει στην ισόρροπη γνωστική, συναισθηματική, πνευματική και σωματική ανάπτυξη των μαθητών/τριών καθώς και στην προαγωγή της κριτικής σκέψης, της πρωτοβουλίας, και της δημιουργικότητας όλων των παιδιών. Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δώσουμε στη δημιουργία ενός σχολείου δημοκρατικού με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της πολιτισμικής ετερότητας, ενός σχολείου συμπεριληπτικού που θα εντάσσει και θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους/τις μαθητές/τριες, ενός σχολείου δημιουργικού, καινοτόμου, με σύγχρονα διδακτικά εργαλεία, και φυσικά ενός σχολείου που θα ενδυναμώνει τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και θα διαμορφώνει συνείδηση ενεργού πολίτη.

Σ΄ αυτή την πρόκληση και με τη δικής σας αρωγή θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ, υπηρετώντας τις καθημερινές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι στο σημαντικό και πολυσύνθετο έργο τους.

Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στα καθήκοντά μας. Για το λόγο αυτό, θεωρώ τον εαυτό μου συνεργάτη και αρωγό στο δύσκολο έργο σας, εμψυχωτή, υποστηρικτή και συντονιστή, και θα είμαι στη διάθεσή σας, για να προσφέρω οτιδήποτε θα είναι θετικό για την πορεία της συνεργασίας μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, πρέπει να διατηρήσουμε τα οράματά μας, να πιστέψουμε, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους/τις μαθητές/τριες μας να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, θα παραμένει στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, εκπαιδευτικού, γονέα, μαθητή, πολίτη, ανοιχτή σε κάθε πρόβλημα ή πρότασή.

Ευελπιστώ σε μια γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία που θα προάγει την παρεχόμενη εκπαίδευση, θα την καταστήσει πιο αποτελεσματική, για να επιβεβαιώσουμε ότι για μας η Παιδεία συνιστά καθολικό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Πέτρος Δ. Αγγελόπουλος

Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Ιονίων Νήσων

Skip to content