Την Κέρκυρα επισκέφθηκε την Δευτέρα 27/5/2024 ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο υπουργός επισκέφτηκε το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας «Αθηναγόρειο», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθυντή του σχολείου, Παναγιώτη Ποζίδη και την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Δέσποινα Σαββίδου. Ο κ. Ποζίδης τους ενημέρωσε για την πορεία της δράσης «1821 Μικρή Επανάσταση στην Εκπαίδευση» στην οποία συμμετέχει το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και κατά την οποία, αναδεικνύονται οι δεξιότητες των μαθητών στην ρομποτική, στην μηχανική και στον προγραμματισμό.

Επίσης επισκέφτηκε το 4ο Γυμνάσιο, όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια του Γυμνασίου, Έλενα Βουσολίνου, την οποία μάλιστα συνεχάρη για το 1ο Διεθνές Βραβείο που κέρδισε το 4ο Γυμνάσιο στον 14ο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών στην κατηγορία «Ταινίες Τεκμηρίωσης». Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χαρίλαος Αλαμάνος.

Τα δυο σχολεία εφαρμόζουν προγράμματα ρομποτικής. “Είδαμε τα σχολεία και το πόσο η εκπαίδευση αλλάζει με τα κιτ ρομποτικής”, ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

Skip to content