Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την απονομή βραβείων και επαίνων του 10ου ετήσιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Αλίκη Παδοβά» στο χώρο της Αναγνωστικής Εταιρείας. Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού ήταν η Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το Σύνολο εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση στο κανάλι της Αναγνωστικής Εταιρίας στο YouTube:
https://www.youtube.com/@CorfuReadingSociety

Φέτος, τα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής:

Το 1ο στη μαθήτρια Κοντζιάλη Ιωάννα του Θεόδωρου και της Μαργαρίτας (4ο ΓΕΛ)
Το 2ο στη μαθήτρια Στασινού Αγγελική του Βασιλείου και της Αναστασίας (3ο ΓΕΛ)
Το 3ο βραβείο, λόγω του ότι τα γραπτά ήταν εφάμιλλα, απονεμήθηκε εξ ίσου στις μαθήτριες:

  • Μουζακίτη Κωνσταντίνα του Ευστάθιου και της Μαρίας (ΓΕΛ Αγρού)
  • Σώμα Γεωργία του Ευάγγελου και της Ανθούλας (5ο ΓΕΛ)

Εκτός από τις τέσσερεις βραβευθείσες, που θα λάβουν ένα συμβολικό χρηματικό έπαθλο, έπαινο συμμετοχής και εκδόσεις της Αναγνωστικής Εταιρίας θα λάβουν και όλοι οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2024-2025, η αρμόδια τριμελής επιτροπή φιλολόγων, αξιοποιώντας την επέτειο 200 ετών από την ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας (1824-2024), προέκρινε το ακόλουθο θέμα:

«Συμπληρώθηκαν εφέτος διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας, του πρώτου πανεπιστημιακού ιδρύματος στον ελληνικό χώρο. Με αφορμή αυτήν την επέτειο σε ένα δοκίμιό σας μπορείτε να αναφερθείτε στην ίδρυση και λειτουργία (σπουδές κ.λπ.) της Ιονίου Ακαδημίας, καθώς και στον ρόλο των πανεπιστημίων γενικότερα στην πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας αλλά και στην προσωπική καλλιέργεια των νέων.».

Ο ετήσιος μαθητικός διαγωνισμός γίνεται μετά από έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ. (αρ. πρωτ. 64779 / Γ2/ 28-4-2014), με ένα συμβολικό χρηματικό βραβείο για μαθητές της Α΄ Λυκείου του Νομού Κέρκυρας, γύρω από θέματα σχετικά με την κερκυραϊκή και γενικότερη επτανησιακή πολιτισμική κληρονομιά, όπως αυτή νοείται στις μέρες μας (ιστορική, μνημειακή, άυλη, περιβαλλοντολογική).

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά εκατόν έξι (106) μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ τάξη έξι Λυκείων της Κέρκυρας (2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, 5ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Αγρού και Λυκειακές τάξεις Αργυράδων).

Skip to content